Om mig

Välkommen till Eva Werning – Keramik, skulptur och måleri.

Jag älskar att dreja upp en form och sedan skära sönder den, sätta ihop de olika delarna och lägga till andra tills jag är nöjd med helheten. Sedan återstår glasering och bränning.
Jag experimenterar mycket med glasyrer som  kan krypa över godset, skapa oväntade färgkombinationer och överraska. Allt är möjligt.
Om jag inte stengodsbränner så använder jag rakuteknik.


Jag har jobbat med keramik i snart 30 år. Och är helt fascinerad av lera som material. Så villigt. Så kladdigt. Så formbart. Så härligt.  En ynnest är det att undersöka denna knådbara del av jorden.

Lugn och ro hittar jag i skogens tystnad, i färgerna, dofterna, suset och fågelsången. Sedan går jag till ateljén och strider med leran – blir vild, galen och lerinpackad. Nya former växer fram. Nya glasyrer blandas. Allt bränns och förvandlas i raku- eller stengodsugnen. När jag gläntar på locket till ugnen slås jag ofta av förvåning.

Måleri!
Att studera ett stycke natur, en blomma, hitta färger i akvarellskrinet, föra penseln över pappret, se vattnet flöda och fånga ett ögonblick är för mig – magi!

Att flytta blicken från det jag ser i verkligheten och det avbildade i blocket ger ett dubbelt resultat.

Natur och konst korsbefruktas.